Uw fiscaal voordeel

Voor tal van dakwerken, kunt u fiscale tegemoetkomingen krijgen van de Vlaamse Overheid.

Lees hier waar u precies recht op heeft

Nieuwbouw

U bouwt een nieuwe woning in de regio Antwerpen? Dan kunt u voor uw dak een beroep doen op Dakwerken VDB uit Grobbendonk. Wij bouwen het dak dat u wenst: vakkundig en met oog voor detail.

Wie denkt aan het dak, denkt aan een hellend dak of een plat dak. Logisch, want dat zijn de twee grote basistypes daken. Maar met iedere soort op zich heb je nog een hele waaier van mogelijkheden: rietdaken, groendaken, dakbedekking met pannen, leien of golfplaten, dakterras, parkeerdak … Voor de bouw van elk van deze daken kunt u bij Dakwerken VDB terecht.


Hellende daken

Het hellend dak is veruit de meest toegepaste dakvorm. Het leent zich dan ook voor iedere bouwstijl en biedt een onmiskenbaar voordeel: extra berg- of leefruimte onder de constructie.

Gezien ons regen- en windrijke klimaat worden bij ons al van oudsher vrijwel uitsluitend hellende daken gebruikt voor de bescherming van gebouwen tegen weersinvloeden. De driehoeksvorm is bestand tegen harde wind en het regenwater kan er gemakkelijk wegstromen. De kap is bovendien een uitstekende warmtebuffer.

De zwaarte van de dakconstructie wordt door je architect of stabiliteitsingenieur berekend. Belangrijkste aandachtspunt hierbij is de te verwachten windbelasting. Doorgaans wordt 50 kg/m2 voor het gewicht van de dakbedekking aangehouden.Platte daken: een goede keuze

De laatste jaren raken platte daken steeds meer ingeburgerd in het landschap. Niet alleen vormen ze vanuit architecturaal oogpunt een interessant alternatief voor het hellend dak, ook vanuit economisch en ecologisch perspectief kan het plat dak heel wat troeven voorleggen.

Eén daarvan is de extra buitenruimte die het creëert, zoals een balkon, terras of daktuin wat niet alleen de levensduur van je dak aanzienlijk verhoogt en de thermische schok vermindert, maar ook nog eens mooi oogt. Een volwaardig dakterras is eveneens mogelijk. Een plat dak wordt vandaag trouwens steeds vaker gezien als extra woonruimte buiten. Architecten koppelen meer dan ooit functionaliteit aan esthetiek; vooral bij verbouwingen en uitbreidingen opent dit perspectieven.

Doordat een plat dak de hoogte van een gebouw lager houdt, en dus minder schaduw geeft, kan woningbouw meer geconcentreerd worden: buurwoningen kunnen dichter bij elkaar gebouwd worden of hoger reiken.Ook voor de toepassing van zonne-energie is een plat dak uiterst geschikt, doordat de schuin gekantelde panelen (60°) die naar het zuiden worden gericht gemakkelijk integreerbaar zijn op een plat oppervlak (in tegenstelling tot daken met een helling tussen 25 en 45°).

Ook op het vlak van comfort, zijn platte daken een goede keuze. Doordat de hoogte van het gebouw lager is, geeft dit daktype minder snel schaduw en dus meer licht en meer uren zonneschijn in de tuin.